Звернення директора ліцею Сергія Володиморовича Д'ячкова з нагоди закінчення навчального року

Люди добрі! Шановна ліцейська спільнота!

Вже втретє ми зустрічаємо світле, тепле, весняне, бажане свято «Останнього дзвоника» в умовах жорстокої кровопролитної війни. У лиху воєнну годину страшних випробувань Харківський університетський ліцей ані на день не припиняв роботу. Ми працюємо й навчаємося в умовах розлуки з родичами, друзями, близькими людьми, в умовах щоденних обстрілів, перебоїв енергетики, небаченої психологічної напруги.

Цього року освітній процес в умовах дистанційного навчання був повноцінним, насиченим, різноманітним. За підсумками року, як і завжди, ми пишаємося нашими вихованцями переможцями численних олімпіад, конкурсів, конференцій. Ми пишаємося вчителями, які намагалися зробити уроки цікавими й сучасними. Ми пишаємося батьками, зусиллями яких в ліцеї створено надійне сховище, усунуті пошкодження будівлі та аудиторій після двох обстрілів, зараз ремонтуємо клас безпеки. Ми пишаємося працівниками ліцею, які зробили все можливе, щоб заклад і ні на хвилину не припиняв роботу.

Я сердечно вітаю зі святом увесь ліцейський загал і кожного окремо. Особливі слова до першокласників, які пройшли перший рік свого шкільного життя в суворих умовах війни перед монітором комп’ютера, або на заняттях у сховищі. Мені хочеться виказати особливі почуття, а також сказати найтепліші слова підтримки нашим випускникам. Найкращі часи їхнього шкільного буття були пошкоджені двома роками пандемії та майже трьома роками війни. Але я впевнений, що випуск 2024 року увійде в історію ліцею не лише важкими випробуваннями, а й видатними життєвими успіхами й досягненнями!

Любі друзі! Переможного миру нам всім!

Віват ліцей!