Урок справедливості

Суддею – спікером Червонозаводського районного суду міста Харкова Тесліковою Іриною Іванівною 4 та 5 квітня було проведено тематичний захід для учнів Харківського університетського ліцею під назвою «Урок справедливості».

Всеукраїнську акцію "Урок справедливості" ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя".

Урок справедливості – це заняття, що має на меті ознайомити дітей з місією суду в суспільстві.

Для ліцеїстів відбулася демонстрація мультфільму «Кінь проти Хом'яка», за сценарієм якого Кінь загубив підкову та протягом довгого часу не шукав, а Хом'яки її знайшли, зробили все можливе, щоб розшукати власника, а вже потім почали користуватися протягом довгого часу. Герої мультфільму звернулися до суду за захистом своїх прав. Учні висловили свою думку, обговорили ситуацію та вирішили спір самостійно.

Також суддя – спікер продемонструвала мантію судді та нагрудний знак, показала як виглядає суддя, коли здійснює правосуддя, розповіла історію цих атрибутів судової влади та відповіла на всі запитання ліцеїстів.

Після проведення уроку кожному учню було вручено наклейки з серії «Справедливці», класу - диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості».